Burger Mc Donald :)
Čo potrebujeme :
500 g mletej bravčového pliecka
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 čajové lyžičky soli
mleté čierne korenie podľa chuti
cca 80-120 ml studenej vody
Vyššie uvedené ingrediencie dôkladne premiešajte , nechajte v chladničke 1-2 hodiny odležať , potom rozdeľte na 8 dielov a sformujte do tvaru burgerov . Je to veľa jednoduchý, základný recept . Burgery ( ak nejde zrovna grilovať ) odporúčam jednotlivo zabaliť do papiera na pečenie / fólie a zmraziť .
K burgeru sa náramne hodia hranolky , že ? Ale ako na ne bez zemiakov ? Urobte si hranolky z paštrnáku . Nebojte sa , paštrnák je to , čo sa bežne predáva ako koreňový petržlen . Mimochodom , oba druhy sú si veľmi podobné aj chuťou , takže keď nezoženiete paštrnák , dajte tam petržlen ;-) Okrem korienkov budete potrebovať už len olej a soľ .
Takže , zvolenú zeleninu umyte , olúpte a nakrájajte na hranolky . Rúru si rozpáľte na 200 ° C , plech si vyložte papierom na pečenie ( uľahčíte si neskoršie upratovanie ) . Kúsky zeleniny polejte olivovým alebo kokosovým olejom / tukom a nesoľte ! Rozložte ich na plech a pečte kým nezačnout na okrajoch hnednúť . Presnú dobu vám nepoviem . Záleží na výkone rúry a na hrúbke hranoliek . Proste to strážte . Moje boli asi za 15-20 minút . Nečakajte hranolky ako vypadnuté z Mekáčskeho Drive . Tieto niesú tak chrumkavé a majú pomerne sladkú , delikátnu chuť ...
... Ktorú výborne dopĺňa avokádový - paradajková salsa !
Lepšie ako kečup a majonéza dohromady !
Na kocky nakrájajte avokádo a paradajky ( používam cherry , ktoré majú teraz na jar lepšiu chuť než veľké paradajky ) , pridajte na plátky nasekanú jarnú cibuľku , pokvapkajte vinným / jablčným octom a olivovým olejom . Dochuťte soľou , čiernym korením , odvážni pridajú aj chili papričku .salsa je hotová !
Jablčno-horčicové fašírky
Čas receptu : príprava 10-15 minút , grilovanie / pečenie 10 + minút
Suroviny na 8 fašírok :
500 g hovädzieho mletého mäsa
2 a pol lyžice horčice
1 čaj lyžice soli
½ čaj lyžice korenia
1 menšia cibuľa
1 jablko
prípadne 1 vajce alebo 2 pol lyžice šalvie semienok a 2 pol lyžice vody
príloha:
¼ hlávky červenej kapusty , na rezance
2 pol lyžice olivového oleja
2 pol lyžice kremžskej či inej horčice
1 pol lyžice medu
1 jablko , nahrubo
štipka soli
voda
Postup:
Dajte do mixéra alebo nastrúhajte jablko a cibuľu nadrobno.
Pridajte mäso a korenie a poriadne premiešajte.
Vytvorte fašírky
Ugrilujte ich, tak ako ich máte radi alebo opečte na panvici na tuku.
Šalát: nakrájajte kapustu na rezance pomocou mandolíny alebo noža.
Priveďte vodu do varu v hrnci a potom pridajte kapustu, nechajte tak 3 minúty povariť. (Tento krok nie je potrebný, len zjemní štruktúru a bude mäkky)
Jalbko nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
Zmiešajte si med, horčicu a olivový olej so soľou a vytvorte kompatní dresing.
Zmiešajte s jablkami a kapustou.
Pečené rebierka
Suroviny na 4 porcie:
1 kg bravčových rebierok
2 čaj lyžice soli
2 čaj lyžice mletej papriky
2 čaj lyžice granulovaného cesnaku
1 čaj lyžica sušenej cibule
2 čaj lyžice chilli alebo cayenne
1 čaj lyžice korenia
1 čaj lyžica rímskej rasce
trocha olivového oleja
postup:
Rebrá umyjeme a osušíme.
Zmiešame všetky ingrediencie na suchú marinádu.
Votrieme poriadne do mäsa a necháme odležať aspoň 2 hodiny.
Predhrejeme rúru na 125 ° C.
Dáme rebrá do nádoby na pečenie, treba do pekáča na alobal, tak aby stáli na kostiach a nie na mäse (aby sa to neprilepili).
Pečieme 3 hodiny.
MEATZA alebo pizza po našom :)
Čo potrebujete:
„Cesto“
0,5 kg mletého mäsa
1 vajce
1 strúčik cesnaku, nastrúhaný
1 čajová lyžička soli alebo podla chuti
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
cca 2 polievkové lyžice olivového oleja
papier na pečenie
paradajkový základ
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku, na drobno nasekaný
200 ml paradajkového pyré
1 čajová lyžička sušeného oregana
soľ a mleté čierne korenie
Podľa chuti :
7 čiernych olív, nakrájané na kolieska
10 sherry paradajok, nakrájané na kolieska
10 polievkových lyžíc parmezánu, strúhaný
sušené oregáno
Príprava:
Rúru vyhrejeme na 240 ºC. Mleté mäso zmiešame so soľou, čiernym korením, pretlačeným cesnakom a vajíčkom. Dôkladne premiešame. Na pekáč, panvicu, formu vystlanú papierom na pečenie navrstvíme mäso pričom vytvoríme aj okraje po stranách. Potrieme olivovým olejom.Pripravíme paradajkový základ. Na rozpálenom olivovom oleji speníme cibuľu, restujeme do mäkka, pridáme cesnak a minútku pokračujeme v restovaní. Pridáme paradajkové pyré a za intenzívneho miešanie varíme na strednom plameni asi 3 minútky, kým nám pekne základ nezhustne. Pridáme oregáno a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na mäsový základ.Nakoniec naukladáme olivy, paradajky a posypeme parmezánom.Pečieme 20 minút. Podávame teplé ale chutí výborne aj studené.
KURACÍ WOK S RÍMSKYM ŠALATOM A SEZAMOM
Čas: priprava 10 Minút, Varenie 25 Minút
SUROVINY na 3-4 porcie:500 g kuracieho mäsa, 50 g sezamu, 2 pol lyžice sójovej omáčky, 2 cibule (Alebo jedna Veľká) na rezance, 1 hlávka rímskeho šalátu na rezance, korenie,soľ, 1 1/2 lyžice kokosového oleja, 3 strúčiky cesnaku, prelisované
POSTUP: Opražíme na suchej panvici sezam kým nebude tmavo hnedý. Odložíme bokom, skúste ho neprepáliť.Utrieme panvicu rozohrejeme kokosový olej osmažíme na ňom kuracie mäso kým nechytí farbu, okoreníme osolime. Pridáme cibuľu, ktorú sme si nakrájali na rezance.Keď cibuľa zmäkne, pridáme cesnak a sójovú omáčku.Pridáme na pásiky nakrájaný rímsky šalát a sezam, miešame kým nieje všetko zmäknuté.