Mrkvový šalát aký nepoznáte
Čas receptu - šalát: príprava 10 minút, varenie 7 minút, schladenie
Je vhodný k mäsu.
Suroviny na šalát:
1 hrsť vylúpaných nesolených pistácií
450g mrkvy, olúpané, prepolené
3 čaj lyžice citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku, prelisovaný
½ čaj lyžice mletej rasce
½ čaj lyžice mletej papriky
¼ čaj lyžice mletej škorice
2 čaj lyžice olivového oleja
soľ, korenie
postup:
Mrkvu dáme variť do osolenej vody po dobu 7mich minút.
Prepláchneme studenou vodou a odstavíme.
Pripravíme si dresing - citrónovú šťavu, rascu, papriku, cesnak, soľ a korenie poriadne premiešame a pridáme olej a celé zmiešame znova.
Zalejeme mrkvu a zmiešame s pistáciami.
Originálny recept odporúčal pistácie opiecť na 180 ° C na 8-10 minút.