OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Raňajky‚ svačinky‚ dezerty

      ŽEMLIČKY

                        

8 ks : 150g kešu orechov ( prírodných ) , môžu byť aj iné orechy ( makadamiový , mandle bez šupky ... )

2 lyžice lúpaných tekvicových semienok - môžu sa vynechať

½ lyžičky jedlej sódy alebo prášku do pečiva

½ lyžice čerstvého rozmarínu alebo iné bylinky ( môže byť oregano , bazalka ... alebo provensálske bylinky a pod )

štipka soli

1 vajce

2 vaječné bielky

2 lyžice kokosového oleja 

1 lyžička citrónovej šťavy

Voliteľné - hŕstka strúhaného parmezánu , mak a sezamové semienka na posypanie

Zapni rúru na 180 ° C

Zo 2 bielkov vyšľahajte sneh

V mise zmiešaj mleté ​​orechy , mletá tekvicové semienka a jedlú sódu

Do misy pridaj 1 vajce , kokosový olej , citrónovú šťavu soľ a rozmarín , všetko premiešaj - vznikne husté kašovité lepkavé cestíčko.Do cestíčka po častiach vmiešaj ušľahaný sneh - pomaly , aby nespadol . Cesto bude vďaka snehu nadýchanejšie a kyprejšie. Na plech s papierom na pečenie dávaj lyžicou kôpky cesta - každá žemľa vyjde zhruba z 1 lyžice a pol .Surové žemle posypte makom a sezamom alebo parmezánom.Žemle daj piecť do rúry na 15 - 18 min . Do žemle zapichneme špajdľu ak zostane po vytiahnutí suchá , sú žemle hotové .


Makový PALEO koláčik

 

Čo potrebujeme:

4 vajcia, oddelené žĺtka a bielka

1 lyžica medu

60 g vlašských orechov

70 g sušených hrozienok - ja som použila brusnice

1 banán

1 polievková lyžica citrónovej šťavy 

140 g mletého maku 

ghee a mandľová múka / príp. strúhaný kokos na vymazanie a vysypanie tortovej formy, alebo ja som použila papier na pečenie.

 

Postup: 

 

V stredne veľkej mise vyšľaháme dôkladne žĺtka s medom. Orechy nasekáme v kuchynskom robote na jemno. Pridáme brusnice, rozsekáme taktiež na jemno. Pridáme banán, opäť chvíľu mixujeme, kým nezískame konzistenciu kaše (s drobnými kúskami orechov a brusníc). Zmes vmiešame k vyšľahaným žĺtkom. Pridáme citrónovú šťavu a opäť premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame veľmi jemne k žĺtkovo-banánovej zmesi. Nakoniec taktiež veľmi jemne primiešame mletý mak.

 

Rúru vyhrejeme na 180 st. celzia, vlejeme do formy a pečieme približne 25 minút.


Sladká omeleta

to 

Vždy som hladal nejaký nový recept na raňajky. Táto omeleta mi urobila veľkú radosť.

Suroviny na 1 porciu:

 

1 jablko, na tenké plátky

2 vajcia

1 pol lyžice kokosového mlieka

½ čaj lyžice vanilky

1 čaj lyžica škorice

1 čaj lyžice kokosového oleja

postup:

 

Na rozohriatej panvici na kokosovom oleji začnite restovat jablko do mäkka.

V miske zmiešajte koreniny s vajcami.

Nalejte vaječnú zmes na jablká.

Stiahnite teplotu a varte približne dve minúty.

Otočte a dorobte na minútu.

 

 


Domáci termix

 

Recept:

500 g jemného tvarohu

2 PL kakaa

5 KL medu

2 bielka

 

Postup: v miske si vymiešame tvaroh s kakaom a medom, v ďalšej miske vyšľaháme bielka a vmiešame do masy 

 

Dáme stuhnúť do chladničky, ozdobíme ovocím podľa chuti a podávame ... Dobrú chuť !

P


Palacinky

Priprava čas: 5 Minút, smaženie 20 + Minút

SUROVINY na zhruba 5 palaciniek:

3 vajcia

300 ml kokosového mlieka

2 hrnčeky mandľovej múky

štipka soli

1 pol lyžice Medu

kokosový olej

POSTUP:

Rozklepneme vajcia, pridáme soľ pekne rozmiešame.

Pridáme 1/2 mlieka  a nasypeme múku. Rozmiešame.

Prilejeme zvyškom mlieka a pokiaľ sa bude zdať moc riedke, pridáme trochu múky.  

Rozpustíme na panvici kokosový olej a postupne smažíme z oboch strán.